Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

Składniki

Przygotowanie


  1. - Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju.

    - Wkładamy do lodówki na 12 godzin.

    - Zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie.

    - Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka.

    - Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 21 lutego 2018
Idealna wędlina na kanapki, czy też do sałatki warzywnej, pycha :)
gochna55 22 lutego 2018
Schabik wyjęty z zamrażarki - jutro robię,a w sobotę - zajadamy. Wspaniały przepis. Wiem co jem. Dzięki:)
Składniki
Składniki