Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na domowe pieczywo. Tym razem długa bułka z dodatkiem bardzo smacznej, aromatycznej czarnuszki. Polecam ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 100
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1296
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1056
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 100
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1296
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1056
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie wlać ciepłą wodę i nasypać kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić by zaczyn "ruszył". Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte podzielić na dwie części, uformować długie bułki i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie bułki posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem i posypać czarnuszka
Piec w temp. 210 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!