Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, lekkie, zdrowe, sycące; śniadanie dla osób, które dbają o zdrowy wygląd i samopoczucie ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Zagotować wodę, dodać szczyptę soli i wymieszać.
Na gotującą wodę wsypać płatki. Przykryć i gotować na małym ogniu 2-3 minuty. Pilnować, żeby nie wykipiało :)
W małym kubeczku zmieszać przyprawy. Ja dodaję troszkę gorącej wody i rozrabiam to, żeby w trakcie gotowania nie porobiły się grudki.
Przyprawy dodać do płatków. Wymieszać i gotować jeszcze z 2-3 minuty.
Zdjąć z gazu. Jeśli płatki są za gęste można dodać przegotowaną wodę i rozrobić.
Dodać sok z cytryny do smaku. Na koniec dwie łyżki oliwy z oliwek (lub masło) i wymieszać.
Jeśli ktoś lubi można dodać miód, lub użyć miodu zamiast przypraw.
Smacznego :)