Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny deser z cyklu: light. Tym razem z zastosowaniem grysiku- lekkostrawnego, a jednocześnie sycącego. Dla starszych i młodszych :) Może na taką wersję grysiku przekonają się Wasze maluchy? proponuje zastąpienie zwykłego cukru, cukrem trzcinowym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kaszę mannę wsypać na patelnię i przyrumienić. Płatki migdałowe również przyrumienić z jedną łyżką masła. W garnku zagotować 1 l wody również z jedną łyżką masła i cukrem, mieszając wlewać wrzący płyn do patelni z manną. Wsypać połowę płatków migdałowych, dodać parę kropli aromatu i gotować na bardzo wolnym ogniu aż kasza wchłonie płyn i zgęstnieje. Następnie przestudzić i wlewać do filiżanek wypłukanych zimną wodą. Zimny deser wyjąć i po ostudzeniu obsypać resztą płatków migdałowych.