Czekolaodwo-jabłkowe placki

Czekolaodwo-jabłkowe placki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Honorata27
Moim zdaniem czekoladowo-jabłkowe placki to deser idealny na jesienne wieczory lub na weekend. Placki o takim połączeniu smakowym nadają się również jako przekąska podczas podróży. Ja jednak należ do osób, które zajadają się plackami na kolację oraz przy każdej możliwej okazji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Biała czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jabłka ścieramy na tarce. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kefir mieszamy. Dodajemy starte jabłka oraz roztopioną czekoladę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po dwie łyżki masy. Smażymy z obu stron po jednej minucie. Odsączamy z tłuszczu. Dekorujemy cukrem pudrem.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 21 lipca 2019
Bardzo fajne placuszki
Składniki
Składniki