Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola - z płatków owsianych, orzechów i wiórków kokosowych z czekoladą. Do przygotowania na zapas i wykorzystywania na szybkie, pyszne śniadania
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 423
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 423
Składniki
W misce wymieszać płatki, wiórki, orzechy, nasiona chia i siemię lniane. W garnku na małym ogniu rozpuścić olej kokosowy - dodać miód i kakao, wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych i dobrze wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Granolę przełożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut, często mieszając żeby się równomiernie upiekła. Wystudzić i przełożyć do słoika. Do wykorzystania na śniadanie z jogurtem i owocami lub jako przekąska do pochrupania