Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymarzone śniadanie do łóżka, croissanty w wersji wytrawnej. Ciepły, chrypki rogal i ciągnący się ser mniam!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12838
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12838
Składniki
Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chilii. Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć. Ściąć wierzch rogalików. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec rogaliki, wchłoną smak kiełbasy. W rogalikach zrobić palcem kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera. Croissanty zapiekać w temperaturze 200 stopni ( z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią rogala.