Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe z pieczarkami i serem
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 425
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 425
Składniki
Przygotowanie nadzienia: cebulę pokroić w kostkę, grzyby w kostkę. Na patelni przesmażyć cebulę z grzybami, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przygotowanie ciasta: Do jajek dodać śmietanę, sól, proszek do pieczenia, rozmrożony szpinak, mąkę i wszystko wymieszać do uzyskania gładkości. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, rozłóż ciasto. Na wierzch wyłożyć nadzienie grzybowe. Na wierzchu posyp startym serem. Ciasto piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.