Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: protegemoi
Ciasto marchewkowe pachnące imbirem i cynamonem. Przygotowałam je dziś na śniadanie i faktem jest, że warto było czekać aż się zrumieni, pomimo kiszek grających już marsza od rana :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajko i białko miksujemy.

  2. Dosypujemy mąkę i budyń i miksujemy wszystko na gładką masę.

  3. Na koniec dodajemy do masy proszek do pieczenia, imbir, oliwę z oliwek, cynamon i startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę. Całość mieszamy dokładnie.

  4. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie była to forma na małą babkę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 40 minut.

Komentarze do przepisu (2)

szynszylka 24 sierpnia 2011
wygląda i zapowiada się obiecująco
do ulubionych :)
tysiak 24 sierpnia 2011
fajna foremka :)
Składniki
Składniki