Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasteczka:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Margaryne i maslo utrzec na gladka mase a nastepnie dodac jajka i aromat.
Dodac pozostale skladniki (maka,proszek do pieczenia,cynamon,platki owsiane i rodzynki) i dokladnie wymieszac.
Blaszke do pieczenia wylozyc pergaminem lub folia aluminiowa.Nakladac czubata lyzke ciasta i lekko "przyklepac" tak aby upieczone ciasteczko mialo ok 0,5 cm grubosci.
Piec 10-12 min na zloto -brazowy kolor w 180 stopniach.