Chrupkie bagietki

Chrupkie bagietki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: gastromatic
Kruche bagietki zapiekane serem zółtym, z szynką, pieczarkami, pomidorem, udekorowane szczypiorkiem.

Składniki

  • 1 duza bagietka
  • masło
  • ser zółty
  • wędlina
  • pieczarki
  • pomidor
  • szczypiorek

Przygotowanie

  1. Dużą bagetkę kroimy na 3 części (mogą byc mniejsze bagietki wtedy wystarczy przekroic na pół). Następnie każdą z czesci przekrawamy w poprzek. Wkładamy bagietki do tostera badz sandwichera i czekamy az lekko sie przypieczą, wtedy beda naprawde chrupkie.

  2. Między czasie kroimy plasterki sera, pomidora, szatkujemy pieczarki i szczypiorek.

  3. Po wyciągnięciu gorących bagietek, smarujemy bardzo cienką warstwą masła, ktore sie roztopi i sprawi, ze smak naszych bagietek bedzie delikatniejszy. Kolejno nakładamy wędlinę, ser zółty, poszatkowane pieczarki, które rowniez nakrywamy serem zółtym, plasterki pomidora i dekorujemy szczypiorkiem.

  4. Tak przygotowane bagietki wkładamy na poł minuty do mikrofali aby topniejący ser scalił ze soba wszystkie elementy kanapki (mozemy również uzyc w tym celu piekarnika rozgrzanego do 180 °, wkładajac bagietki na 5 minut). Śniadanie bądz pyszne przekąski gotowe ! Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 16 lipca 2013
Chętnie zjadłabym takie pyszności, aż zrobiłam się głodna :))
Składniki
  • 1 duza bagietka
  • masło
  • ser zółty
  • wędlina
  • pieczarki
  • pomidor
  • szczypiorek
Składniki