Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane do których wielu ma słabość, zawsze smakują.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, odciskamy trochę z nich wody. Do lekko odciśniętej pulpy ziemniaczanej dodajemy w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną, jajko sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki.
Nagrzewamy patelnię z olejem i na gorącym oleju smażymy placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub jogurtem. Smacznego!!!