Chrupiące placki ziemniaczane z czosnkiem.

Chrupiące placki ziemniaczane z czosnkiem.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Chrupiące, placki ziemniaczane z czosnkiem, są naprawdę godne polecenia.

Składniki

  • ziemniaki młode 10 szt.
  • czosnek 5 ząbków
  • cebula połowa
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • jajka kurze 3 szt.
  • sól 1 płaska łyżka
  • pieprz ziołowy 1 płaska mała łyżeczka
  • majeranek 1 łyżka
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki i cebulę ścieramy na pulpę.

  2. Dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę.

  3. Wszystkie składniki mieszamy.

  4. Placki ze zrobionego ciasta smażymy na gorącym oleju, na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki odsączamy z oleju na ręczniczkach papierowych.

  5. Podajemy z gęstą śmietaną.

    Smacznego :)

Składniki
  • ziemniaki młode 10 szt.
  • czosnek 5 ząbków
  • cebula połowa
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • jajka kurze 3 szt.
  • sól 1 płaska łyżka
  • pieprz ziołowy 1 płaska mała łyżeczka
  • majeranek 1 łyżka
  • olej do smażenia
Składniki