Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo sycący chlebek...a może ciasto.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2174
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1928
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2174
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1928
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Składniki
Blaszka keksówka 10 X 25 cm. Pieczoną dynię mieszamy z oliwą i letnim kefirem. Dosypujemy mąkę, drożdże i sól. Wszystko wyrabiamy w robocie kuchennym na gładką masę. Dodajemy pestki dyni i lekko zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem keksówki. Odstawiamy na 15, 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy kefirem lub maślanką i posypujemy sezamem. Potem pieczemy w 200 C około 40 minut.