Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy, aromatyczny chlebek...polecam ;)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 653
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 653
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać wszystkie produkty, łącznie z serem i wymieszać.
Na końcu dodać posiekany drobno koperek Następnym razem dodam go nieco więcej ), wyrobić ciasto.
Gotowe przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 90-100 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem. Czekamy jeszcze kwadrans, po czym chlebek także smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!