Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i chrupiący chlebek w jajku to świetny pomysł na pyszne ciepłe śniadanko, podwieczorek czy kolację. Pyszne jedzonko które pamiętam z dzieciństwa.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Jajka roztrzep widelcem, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Każdą kromkę obtocz z obu stron w jajku i od razu smaż z obu stron na gorącym maśle na złoty kolor.
Usmażony chleb przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podawaj na gorąco posypane cebulką i szczypiorkiem. Smacznego.