Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny patent który pozwoli nam uratować czerstwy bochenek chleba :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 264
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 264
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku.
Szczypiorek drobno kroimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. W powstałe nacięcia przy pomocy łyżki wlewamy roztopione masło z czosnkiem.
Następnie do środka dodajemy szczypiorek. Na koniec nacięcia wypełniamy startym serem. Tak przygotowany chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przy pomocy pędzelka bochenek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!