Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, smaczny chleb, w smaku przypominający chleb tostowy. Polecam!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Drożdże skruszyć do miski zalać wodą i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko w proszku i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na ok. 15 min.
Następnie dodać pozostałą mąkę, miód i sól, połączyć ze sobą. Na końcu dodać stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Wyrośnięte przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pozostawić do napuszenia na 20-25 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch jajem roztrzepanym z mlekiem.
Piec w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!