Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny kukurydziany chlebek. Co prawda pieczony w tortownicy, stąd te duże kromki. Ale smak warty polecenia ;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miała konsystencję gęstej śmietany. odstawić na kilka minut, by zaczyn ruszył. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto. Gotowe, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60 min w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Następnie wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wsadzić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec prze ok. 30 min. Smacznego!