Chlebek bananowy

Chlebek bananowy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Zastanawialiście się kiedyś, kupując bułeczki dla swoich pociech, ile zawierają soli i różnych utrwalaczy? Większość z nich produkowana jest z mrożonego ciasta.Co powoduje, że na drugi dzień to pieczywo jest niejadalne. Dlatego warto 2 godziny tygodniowo poświęcić dla naszych pociech. Świeżo wypieczony chlebek jest tak samo dobry przez cały tydzień co pierwszego dnia :D Po co więc truć dziecko i samego siebie? :) Mam nadzieję, że po lekturze tego przepisu przekonam Was, do zrobienia tego przepysznego chlebka :)

Składniki

  • 4 dojrzałe banany
  • 200g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3/4 małego opakowania jogurtu naturalnego bieluch
  • masło

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z oliwą i jogurtem naturalnym. Dodajemy rozgniecione banany i mąkę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę nacieramy masłem i przelewamy ciasto. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180℃, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

Ewaaa 06 kwietnia 2016
dodatek proszku do pieczenia zapobiegłby zakalcowi
programistapogodzinach 06 kwietnia 2016
Jak mały będzie większy to wtedy dodam :)
Składniki
  • 4 dojrzałe banany
  • 200g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3/4 małego opakowania jogurtu naturalnego bieluch
  • masło
Składniki