Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zrobiliśmy za dużo pesto i nie wiemy do czego go wykorzystać, to właśnie chlebek z jego dodatkiem smakuje wyjątkowo! Polecam ;)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać tyle maki i ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Następnie dodać mąkę, sól, płatki owsiane i pozostałą ciepłą wodę. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 35-40 min, by ciasto podwoiło objętość :)
Keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, przełożyć połowę ciasta. Ciasto posmarować pesto z oregano. Przełożyć pozostałe ciasto, przykryć jeszcze raz ściereczką i odstawić na kwadrans do napuszenia.
Chlebek pieczemy w temp. ok. 200 stopni prze ok. 45-50 min. Smacznego!