Chleb w jajku ze śmietaną.

Chleb w jajku ze śmietaną.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Kto takiego chlebka nie spróbuje niech strasznie żałuje, smaki mojego niezapomnianego dzieciństwa pamiętam do dziś.

Składniki

  • 20 kromek czerstwego chleba,
  • 8 jajek,
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%,
  • olej do smażenia,
  • 1 płaska łyżeczka soli.

Przygotowanie

  1. Przygotować chleb.

  2. Do talerza wbić jajka, dodać śmietanę i sól.

  3. Roztrzepać za pomocą widelca.

  4. Chleb zanurzać w przygotowanym jajku.

  5. Na patelni rozgrzać olej i układać chleb który był zanurzony w jajku.

  6. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

  7. Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba.

  8. Chleb smażony w jajku i śmietanie jest bardziej pulchny serdecznie polecam.

Komentarze do przepisu (4)

niva 17 listopada
Smaki dzieciństwa :)
Maudie 18 listopada
Jak ja to lubię!Smak dzieciństwa:)))) I kurka śliczna :))))
agnes72 20 listopada
dziękuję serdecznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 kromek czerstwego chleba,
  • 8 jajek,
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%,
  • olej do smażenia,
  • 1 płaska łyżeczka soli.
Składniki