Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, smażone kromki swojskiego wypieku chleba, wcześniej moczone w rozbełtanym jajku. Jest to idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 544
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 133
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 544
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 133
Składniki
Wbijamy jajka do głębszego talerza solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem w tak przygotowanym jajku moczymy kromki chleba i smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor. Tak usmażone kromki chleba kładziemy na ręczniczki papierowe w celu odtłuszczenia z tłuszczu na którym go smażyliśmy.
Podajemy ze szklanką mleka. Smacznego :)