Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy czasem jest najsmaczniejszy :) Ten chlebek smakuje naprawdę rewelacyjnie!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek letniej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie uformować chlebek, przenieść na blachę i ukośnie ponacinać. Przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 50-60 min. Smacznego!