Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy samo masło po prostu pycha.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34678
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34678
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
W wodzie rozpuścić miód, sól, drożdże. Dodać mąkę wymieszać, od ręki nie odchodzi. Do połowy ciasta dać śliwki namaczane wcześniej w niedużej ilości gorącej wody ( jeśli ktoś chce aby były bardziej słodkie dodać do wody miód lub cukier ilość zależna od waszego gustu), po ok 2 gdz odcedzić pokroić na 3 części i dodać do połowy przygotowanego ciasta wymieszać. Z drugą połową ciasta nic więcej nie robimy. Zostawić na gdz do wyrośnięcia, potem przełożyć do keksówki długości dużej blachy i zostawić do wyrośnięcia. Blachę wcześniej wysmarować olejem i obsypać mąką. Piec w termoobiegu godzine w 180 stopniach. Przed włożeniem posmarować zimną wodą. Po wyjęciu z pieca po 10 minutach wyjąć z brytfanki, jeśli ktoś nie chce aby była skórka chrupiąco- twarda posmarować zimną wodą jak wchłonie sie woda zawinąć w ściereczkę, a jak ostygnie to jeszcze w worek. Smacznego!