Chleb maczany w jajku smażony na patelni.

Chleb maczany w jajku smażony na  patelni.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Dobry sposób na zużycie czerstwego chleba.Dawniej za czasów komuny ,gdy w sklepach były pustki, ten "przysmak" często u nas gościł,podawany z różnymi dodatkami i zawsze wszystkim smakował:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać z odrobiną soli.
    Kromki chleba obtoczyć z dwóch stron w jajkach i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
    Obrócić i na usmażony wierzch położyć plasterek sera żółtego.
    Ser w trakcie smażenia się spodu rozpuści się.
    Podawać na gorąco.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

FoodSafari 04 lutego 2017
Mniam, mniam, uwielbiam;)
kasia-p 04 lutego 2017
Dobre śniadanko :)
GREGORHSPEED 04 lutego 2017
O ja! Bardzo lubię taki chlebek <3 Muszę koniecznie jutro zrobić na śniadanie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki