Cebulowa wątrobianka czyli szybki pasztecik

Cebulowa wątrobianka czyli szybki pasztecik
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Vanada
Szybkie nieco inne smarowidło do chlebka nie zawierające konserwantów.

Składniki

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 duże cebule
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 8-9 dag masła
  • sól, pieprz czarny, opcjonalnie można użyż papryczki chili, majeranku, oregano itd

Przygotowanie

  1. Jedną cebulkę kroimy w piórka, lekko solimy, dusimy. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę, pokrojony czosnek, dusimy do miękkości. Studzimy. Wszystko razem miksujemy blenderem ( olej również). Dodajemy połowę roztopionego masła, doprawiamy do smaku solą i pozostałymi przyprawami. Wykładamy masę do miseczki. Drugą cebulę kroimy w piórka i rumienimy na odrobinie oleju. Wykładamy ją na wierzch wątrobianki. Rozpuszczamy resztę masła i lekko tężejące wylewamy na wierzch wątrobianki obłożony cebulą. Schładzamy w lodówce, szczelnie przykryte folią.

    Najlepiej smakuje ze świeżutkim chlebem bądź bułeczkami.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 23 kwietnia 2013
Pycha takie smarowidło , tylko mielę przez maszynkę razem z ugotowanymi jajkami :)))
Konto usunięte 23 kwietnia 2013
urwało mi część zdania miało być :też takie robię, tylko mielę..itd
Vanada 23 kwietnia 2013
Dziękuję za miły komentarz mojego " smarowidła". Teraz lepiej zrobić cos domowego do chleba. Pozdrawiam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 duże cebule
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 8-9 dag masła
  • sól, pieprz czarny, opcjonalnie można użyż papryczki chili, majeranku, oregano itd
Składniki