Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne bułeczki z dodatkiem muesli i maki pełnoziarnistej. Rewelacyjne na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Smacznego!
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 285
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 285
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wyrobić w misce lub na stolnicy. Dno miski posmarować odrobiną oleju i przełożyć do niej wyrobione ciasto. Miskę przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Ciasto ma podwoić swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i kilka razy zagnieść. Podzielić na równe części, u mnie 12 małych bułeczek. Jeśli chcecie aby bułeczki były większe podzielcie je na 8 części. Z przygotowanych części ciasta uformować bułeczki i ułożyć je na formie do pieczenia wyłożonej pergaminem. Bułeczki przykryć czystą ściereczką i odłożyć w cieple miejsce na 30 minut, do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki oprószyć mąką i naciąć, ostrym nożem, na krzyż.
Piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C przez 15 – 20 minut. Większe bułeczki piec dłużej o 5 – 10 minut, czas pieczenia zależy od mocy piekarnika. Smacznego!