Bułki śniadaniowe

Bułki śniadaniowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bułki na ciepło, idealnie smakują z sezonową sałatką.

Składniki

  • Kajzerki 4 szt.
  • Szynka wieprzowa wędzona 4 duże plastry
  • Jajka 2 szt.
  • Majonez 2 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kajzerki przekroić na połowy, każdą z nich opiec w tosterze.

  2. Na patelni rozgrzać około 1 łyżkę oleju, położyć na niej plastry szynki i smażyć je z obydwu stron, aż się zrumienią.

  3. Na spodach kajzerek ułożyć po plastrze usmażonej szynki.

  4. Jajka rozbić, rozkłócić i wlać na rozgrzaną patelnię, na której smażyła się szynka.

  5. Dodać sól i pieprz do smaku i smażyć tak, jak omlet, do ścięcia.

  6. Placek jajeczny pokroić na ćwiartki, z których każdą położyć na połówce kajzerki z szynką.

  7. Na każdą bułkę nałożyć po około pół łyżeczki majonezu i przykryć wierzchem bułki.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 16 września
Uwielbiam takie bułeczki na ciepło,mniam!
Składniki
  • Kajzerki 4 szt.
  • Szynka wieprzowa wędzona 4 duże plastry
  • Jajka 2 szt.
  • Majonez 2 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Składniki