Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone, zdrowe bułeczki na śniadanie. Z podanych proporcji wychodzi 7-8 bułek.
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4469
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4469
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, czarnuszkę, cukier, sól, oliwę. Wlać szklankę ciepłej, przegotowanej wody. Przykryć ściereczką. Gdy drożdże zaczną pracować zarobić ciasto. Pod przykryciem trzymać je około godziny. Po tym czasie formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić je na kolejna godzinę. Po tym czasie posmarować ciepłą wodą i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30-35 minut.