Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na aromatyczne, pachnące bułki domowej roboty.
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36138
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36138
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 349
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy masło, topimy, następnie wrzucamy drożdże, mieszamy i czekamy aż zaczną rosnąć. Składniki w temperaturze pokojowej mieszamy ze sobą mikserem, i zostawiamy takie ciasto 1.5 godziny do wyrośnięcia. Formujemy niewielkie bułki, smarujemy je jajkiem rozmąconym z mlekiem. Wkładamy do piekarnika na 200 stopni do czasu aż pieczywo sie nie zarumieni. Ciasta wystarcza na 2 blachy.