Bułgarska jajecznica

Bułgarska jajecznica
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dobre śniadanie na sobotni poranek.

Składniki

  • Jajo kurze 8 szt
  • Papryka czerwona 2 szt
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • Ketchup
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • masło do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić, podpiec w piekarniku, obrać i pokroić. Jajka wymieszać z papryką, ketchupem, orzechami, przyprawić do smaku i wszystko dobrze rozbełtać. Wylać na rozgrzany tłuszcz i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości.

Składniki
  • Jajo kurze 8 szt
  • Papryka czerwona 2 szt
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • Ketchup
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • masło do smażenia
Składniki