Bułeczki z zieleniną

Bułeczki z zieleniną
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Pyszne,aromatyczne bułeczki:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Zrobić zaczyn:
    Do naczynia wlać letnie mleko,dodać sześć łyżek mąki,rozkruszone drożdże i cukier.Wszystko wymieszać i odstawić pod przykryciem na 15 minut.

  2. Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę składników oprócz zieleniny i wyrabiać ciasto ok 10 minut a następnie dodać zieleninę i znów wyrabiać ok 5 minut tak by zielenina rozprowadziła się równomiernie po cieście.
    Wyrobione ciasto włożyć do naczynia,przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę.

    Wyrośnięte ciasto wyłożyć i jeszcze raz chwilkę zagnieść a następnie podzielić na ok 8 części.
    Z każdej części uformować bułeczki (dość płaskie) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić znów na godzinę do wyrośnięcia a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec ok 25-30 min.Smacznego:)

Komentarze do przepisu (32)

babeczka35 07 lutego 2019
Bułeczki z zieleniną wyglądają pysznie w Twoim wykonaniu :)
fafiatko 07 lutego 2019
Pyszne! pierwszy raz widze taka smaczną propozycję.
Nevermore 07 lutego 2019
Takie lubię :D Jak jest coś dodane do bułki, czy chleba, to już nie wiele trzeba, by było pysznie :) Tu... Czytaj całość »
Takie lubię :D Jak jest coś dodane do bułki, czy chleba, to już nie wiele trzeba, by było pysznie :) Tu właściwie wystarczy samo masło i kubek czegoś ciepłego, pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki