Bułeczki z rodzynkami

Bułeczki z rodzynkami
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kama2002
To pyszne śniadanie i deser dla dzieci ( i nie tylko!) :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.

  2. Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.

  3. Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.

  4. Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.

  5. Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.

  6. Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.

  7. Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.

  8. Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.

  9. Smacznego!!!!!!

Składniki
Składniki