Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, aromatyczne bułeczki, mnie najlepiej smakują z samym ketchupem :) z podanej porcji wyszło mi 13 bułeczek :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Paprykę, cebulę i oliwki pokroić. W szklance letniej wody rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać wszystkie suche składniki, dodać wodę z drożdżami oraz paprykę, cebulę i oliwki. Wszystko razem wyrobić mikserem z hakami. W razie potrzeby dodać ok. 1 szklanki wody.
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia. Żeby ciasto szybciej wyrosło można miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie na wyłożoną papierem pergaminowym blachę, łyżką wykładać bułeczki. Odstawić ponownie do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 35-40 minut. Smacznego
A dzisiaj zrobiłam te bułeczki z dodatkiem żółtego sera pokrojonego w kostkę, kilku pieczarek podsmażonych z cebulką i wyszły równie pyszne. Smakiem bardzo przypominają pizzę. Smacznego