Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest pyszne. Jeśli nie udaje się zakupić w sklepie takich bułek jakie się chce to najlepiej upiec je samemu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 107
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą