Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, czasem równa się najsmaczniejsze... i tak jest w przypadku tych bułeczek ;)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 141
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7482
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 191
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 141
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7482
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 191
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dodać 2-3 łyżki ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Poczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznionym miejscu na ok. 60 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 12 szt). Uformować bułeczki. przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i poczekać jeszcze ok. 15 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!