Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują z masełkiem i ulubionym dżemem
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 40
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 21
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 32
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 40
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 21
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 32
Składniki
Z drożdży, cukru, cukru waniliowego oraz żółtek i połowy szklanki mleka robimy zaczyn, który mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ruszy dodajemy do niego pozostałą część mleka, przesianą mąkę, roztopione masło, szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy przez 25 minut. SMACZNEGO !!!