Bułeczki drożdżowe

Bułeczki drożdżowe
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iza232
Bułeczki są bardzo pyszne i proste do wykonania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać 2 jajka, sól, mąkę, lekko podgrzane mleko.Wyrobić ciasto.Margarynę rozpuścić i dodać do ciasta. Wyrabiać aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 min do wyrośnięcia.

  2. Formować bułki. Ostatnie jajko roztrzepać i posmarować nim bułki. piec 20 min w 170-180 stopni C.

Komentarze do przepisu (14)

mala1 28 maja 2009
bułeczki bardzo ładnie wygladaja ale na nich jest jakies nadzienie czy co to ??
iza232 31 maja 2009
Tak jest na nich dżem i posypane płatkami czekolady.
basiczka100 14 czerwca 2009
a w jaki sposób robisz kształt tych bułeczek?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki