Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bułeczki z dodatkiem cebuli.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Składniki
Mleko podgrzewam.Drożdze,mleko,łyżkę mąki,cukier mieszam i odstawiam na 10 min.
Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę na oleju.Do rozczynu dodaję usmażoną cebule z olejem,sól,pieprz,mąkę i wyrabiam.Ciasto powinno być gładkie..W zależności od gęstości ciasta czasami ilość mąki może być trochę większa.Odstawiam na ok.godzinę.
Formuję w dłoniach kulki i rozkładam na blachę.Przykrywam ścierką na ok.30 min.
Piekę w 200 stopniach ok.20 minut.