Bułeczki Babuni

Bułeczki Babuni
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Coś smacznego na dobre śniadanie.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (2-3 łyżki), po czym dodać mleko. Do osobnej miski wsypać mąkę i resztę sypkich produktów. Następnie wbić 2 jaja i dodać mleko z drożdżami i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut. Zostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Po upływie około 30 minut ciasto wyłożyć na stolnicę , wykroić kwadraty i nakładać nadzienie serowe. Składać bułeczki w kopertę.
    Piec w temp. 190 przez 15 minut

    Wykonanie nadzienia:

    Ser biały najlepiej zmielić, następnie dodać żółtka, cukier wanilinowy, aromat, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszać.
    PS. przed pieczeniem należy wysmarować bułeczki białkiem jajek (aby miały ładny rumiany kolor po upieczeniu)

Składniki