Boczek z szynkowaru

Boczek z szynkowaru
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
No i to jest to! Do tego dobry chleb i „dżem” musztardowy <3

Składniki

  • 1 kg boczku wieprzowego ze skórą
  • 1 łyżka soli
  • 5 ząbków czosnku

Przygotowanie

  1. Z boczku wykrawamy skórę. Równamy od strony mięsa. I oczywiście nasze kizie mizie szczęśliwe były z tegoż „równania”.
    Długość i szerokość zależna jest od rodzaju szynkowaru.
    Boczek nakłuwamy, nacieramy solą wymieszaną z czosnkiem. Marynujemy przez całą noc. Zwijamy, przekładamy do szynkowaru.
    Gotujemy 80 minut w 80°C.
    Studzimy.

Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 3 dni temu
Pyszny
Składniki
  • 1 kg boczku wieprzowego ze skórą
  • 1 łyżka soli
  • 5 ząbków czosnku
Składniki