Boczek duszony w winie.

Boczek duszony w winie.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Boczek rozpływa się w ustach:) Na ciepło najlepszy:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczek zaprawić w przyprawach.
    Dać do rondla,podlać winem i dusić na małym ogniu,często go obracając by się nie przypalił.

    Jeśli wino odparuje a boczek jest jeszcze twardy wlać następną porcję wina i dalej go dusić,tak w sumie ponad 70min.

    Osobno pokroić cebulę w piórka i zeszklić na łyżce smalcu,dodać do duszonego boczku.
    Zamieszać by boczek był otulony cebulką.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

SlodkoSlodka83 28 października 2019
Na taki boczuś to bym się skusiła :-)aż ślinka cieknie :-)
kuchmariola63 29 października 2019
Ekstra :)
SprytnaChochla 29 października 2019
Aż ślinka cieknie...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki