Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowe pancakes leciutkie jak chmurka, wszystko to dzięki pianie z białek. Ja zrobiłam je całkiem niewielkie, takie na raz:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier. Miksujemy 2 minuty. Następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy dalej. Do masy dodajemy 1/3 przesianej mąki i proszek do pieczenia, następnie mieszamy już łyżką lub szpatułką. Czynność powytwarzamy do skończenia. Rozgrzewamy olej i nakładamy porcję placuszka, zmniejszamy temperature, ponieważ ciasto zawiera cukier może łatwo się przypalić. Upieczone przekładamy na ręczniczku. Podajemy z cukrem pudrem z owocami.