Biała kaszanka smażona z cebulką i skwarkami ze słoninki wędzonej, paprykowanej.

Biała kaszanka smażona z cebulką i skwarkami ze słoninki wędzonej, paprykowanej.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Danie na śniadanie lub kolację, z białej kaszanki. Musiałam ją udekorować tak, żeby danie było kolorowe z dużą ilością witamin :) No i tak zrobiłam :) Wyszła pyszna :)

Składniki

  • krążek białej kaszanki około 40 dag (swojski wyrób)
  • cebula połowa
  • cebula czerwona połowa
  • pomidor 1 szt.
  • słoninka wędzona, paprykowana
  • Szczypiorek
  • Oliwki czarne
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w pół plastry, Kostki słoniny smażymy na patelni z przyprawioną pieprzem i solą cebulą.

  2. Gdy cebula trochę się poddusi dodajemy pokrojoną w grubsze plastry kaszankę białą.

  3. Smażymy do zarumienienia się kaszy.

  4. Usmażoną kaszankę wykładamy na środek talerza, w środek kaszanki wkładamy nadciętego w 8 kawałków pomidora. W nadcięte miejsca wkładamy kawałki szczypioru, naokoło układamy wydrylowane czarne oliwki i po brzegach posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem.

  5. Smacznego :)

Składniki
  • krążek białej kaszanki około 40 dag (swojski wyrób)
  • cebula połowa
  • cebula czerwona połowa
  • pomidor 1 szt.
  • słoninka wędzona, paprykowana
  • Szczypiorek
  • Oliwki czarne
  • tłuszcz do smażenia
Składniki