Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W rzeczywistości jest to sałatka w formie kanapki. Tak przygotowaną sałatkę można podać na śniadanie. Świetnie sprawdzą się na imprezach domowych jak i plenerowych. Takie oszukane kanapki ślicznie się prezentują, ale to co najważniejsze są pyszne i zdrowe. U mnie ostatnio goszczą bardzo często. Dzisiaj prezentuję wersję z pastą z makreli, jajkiem przepiórczym i kolorowymi warzywami.
folia spożywcza, ostry nóż, deska do krojenia
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 140
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 140
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry i ości. Mięso z makreli mieszamy z majonezem, musztardą, drobno posiekaną cebulą, koperkiem, szczypiorkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na foli spożywczej układamy 3-4 liście sałaty, tak by na siebie nachodziły. Smarujemy je warstwą pasty. Układamy ugotowane jajka przepiórki, cienko pokrojoną rzodkiewkę, kapustę i paprykę. Dokładnie owijamy liśćmi sałaty.
Owijamy ciasno folią spożywczą. Dodatkowo możemy owinąć w papier kanapkowy i przewiązać sznurkiem lub tasiemką.
Kroimy na półostrym nożem. Taka sałatka w formie kanapki to idealna propozycja jako zdrowy posiłek w szkole, w pracy, pikniku czy podczas domowych imprez.