Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w kształcie serc z jajkiem sadzonym.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 134
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 134
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Składniki
Parówki obieram z foliowej osłonki i nacinam środkiem do 3/4 długości. Nacięte końce wywija do zewnątrz tworząc kształt serca. Końce spinam wykałaczką. Jaja parzę pod gorącą wodą.
Parówki smażę na maśle z obu stron a następnie wbijam do nich jaja, które doprawiam solą i pieprzem. Patelnie nakrywam pokrywką i smażę do momentu aż białko jajka się zetnie.
S M A C Z N E G O ! ! !