Bananowe placuszki

Bananowe placuszki
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: taura
Niesamowity smak bananów zamknięty w puszystym placuszku

Przygotowanie

  1. 2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia, którego nie można bezpośrednio wsypać do masy, tylko najpierw wymieszać z łyżką mąki. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią.

Komentarze do przepisu (10)

Nadzia91 07 listopada 2010
ooo na pewno pychotka! Szkoda,że nie mama bananów, zrobiłabym sobie na jutrzejsze śniadanko!:)
wioleta333 08 listopada 2010
super ....
Joasia2 08 listopada 2010
Zrobiłam i wyszło super, jedyne co muszę zmienić na przyszłość to dać troszkę mniej cukru... banany dają... Czytaj całość »
Zrobiłam i wyszło super, jedyne co muszę zmienić na przyszłość to dać troszkę mniej cukru... banany dają wystarczająca ilość słodyczy... Poza tym przepis prosty i bardzo smaczny
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki