Bananowe placki z kaszą jaglaną

Bananowe placki z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna propozycja na śniadanie, obiad czy kolację

Składniki

  • kasza jaglana- 10 dag
  • banany- 2 szt.
  • jajka- 2 szt.
  • mąka orkiszowa- 4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłucz na sitku. Ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Banany obierz i pokrój w cienkie plasterki. Dokładnie rozgnieć przy użyciu widelca. Do bananów dodaj kaszę, jajka i mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj. Na rozgrzany tłuszcz wyłóż po łyżce masy. Placuszki smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj na ciepło polane np. jogurtem naturalnym.

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 08 stycznia
Przepyszne placuszki, mniam-mniam
Składniki
  • kasza jaglana- 10 dag
  • banany- 2 szt.
  • jajka- 2 szt.
  • mąka orkiszowa- 4 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
Składniki