Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz prosty przepis na chrupiące bajgle z pysznym sosem serowo-czosnkowym. Bajgle z dodatkiem szynki z pomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą. Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje do potraw z grilla, do gyrosa, pizzy, a nawet pieczonych ziemniaków.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Przygotować dip serowo-czosnkowy: serek dokładnie rozetrzeć widelcem (lub przetrzeć przez sito), dodać ok. 2 łyżki śmietany i 2 łyżki majonezu - wymieszać. Wsypać posiekany koperek i czosnek starty na tarce z małymi oczkami lub przeciśnięty przez praskę (ilość wg. gustu). Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić.
Bajgle przekroić i podpiec na rumiano w piekarniku lub tosterze. 2 połówki bajgla posmarować cieniutko masłem, położyć liście sałaty, plasterki szynki i pomidora, można położyć po plasterku sera żółtego, dodać rukolę. Wierzchnie połówki bajgli posmarować sosem serowo-czosnkowym, przykryć całość i gotowe. Smacznego :)